-
Upsell popup
Domaći hleb koji se ne mesi
- , od strane Marija Etinski
- 1 min vreme čitanja
Ovo je recept koji morate isprobati! 𝗧𝗮𝗷𝗻𝗮 𝗵𝗿𝘀𝗸𝗮𝘃𝗲 𝗸𝗼𝗿𝗲 𝗶 𝘀𝗮𝘃𝗿𝘀̌𝗲𝗻𝗼 𝗽𝗲č𝗲𝗻𝗼𝗴 𝗵𝗹𝗲𝗯𝗮 𝗷𝗲 𝘂 𝗹𝗶𝘃𝗲𝗻𝗼𝗷 𝗽𝗼𝘀𝘂𝗱𝗶 𝘀𝗮 𝗽𝗼𝗸𝗹𝗼𝗽𝗰𝗲𝗺 𝘂 𝗸𝗼𝗷𝗼𝗷 𝘀𝗲 𝗵𝗹𝗲𝗯 𝗽𝗲č𝗲. U Culinova ponudi možete pronaći ovakvo posuđe brenda Küchenprofi!
Potrebno je:
- 500g brašna
- Suvi kvasac
- 1,5 kašičica soli
- 400 ml mlake vode
Priprema:
Pomešajte brašno, kvasac i so u velikoj posudi i promešajte da se sjedini. Dodajte vodu i mešajte dok se testo ne formira u loptu. Pokrijte posudu streč folijom (nauljenom sa donje strane) i vlažnom kuhinjskom krpom.
Ostavite testo da odstoji pokriveno na sobnoj temperaturi 18-24h (povremeno ga "premesite" tako što ćete špatulom prebaciti krajeve ka sredini i ostavite da dalje odmara).
Zagrejte rernu na 230°C i stavite livenu posudu sa poklopcem u rernu da se zagreva zajedno sa njom.
Za to vreme, prebacite testo na pobrašnjenu površinu i oblikujte ga u loptu, dodajući još malo brašna po potrebi, tek toliko da možete da radite sa njim. Testo bi i dalje trebalo da bude blago mekano i lepljivo. Zatim ga pokrijte pobrašnjenom krpom dok se rerna greje.
Pažljivo izvadite vruću posudu za pečenje iz rerne. Skinite poklopac i poprskajte je uljem u spreju ili je obložite papirom za pečenje. Lagano prebacite testo u posudu za pečenje tako da bude ravnomerno raspoređeno (možete ga špatulom "popraviti" u oblik koji želite). Pokrijte poklopcem i pecite 30 minuta.
Skinite poklopac i pecite još 15 minuta, ili dok hleb ne dobije zlatno-braon boju.
Izvadite hleb iz posude za pečenje i ostavite ga da se ohladi na rešetki pre sečenja.
Pogledajte Culinova ponudu livenog posuđa OVDE.