Besplatna isporuka za porudžbine preko 5.000 rsd.

Domaći hleb koji se ne mesi

  • , od strane Marija Etinski
  • 1 min vreme čitanja
Domaći hleb koji se ne mesi.

Ovo je recept koji morate isprobati! 𝗧𝗮𝗷𝗻𝗮 𝗵𝗿𝘀𝗸𝗮𝘃𝗲 𝗸𝗼𝗿𝗲 𝗶 𝘀𝗮𝘃𝗿𝘀̌𝗲𝗻𝗼 𝗽𝗲č𝗲𝗻𝗼𝗴 𝗵𝗹𝗲𝗯𝗮 𝗷𝗲 𝘂 𝗹𝗶𝘃𝗲𝗻𝗼𝗷 𝗽𝗼𝘀𝘂𝗱𝗶 𝘀𝗮 𝗽𝗼𝗸𝗹𝗼𝗽𝗰𝗲𝗺 𝘂 𝗸𝗼𝗷𝗼𝗷 𝘀𝗲 𝗵𝗹𝗲𝗯 𝗽𝗲č𝗲. U Culinova ponudi možete pronaći ovakvo posuđe brenda Küchenprofi!

Potrebno je:

  • 500g brašna
  • Suvi kvasac
  • 1,5 kašičica soli
  • 400 ml mlake vode

Priprema:

Pomešajte brašno, kvasac i so u velikoj posudi i promešajte da se sjedini. Dodajte vodu i mešajte dok se testo ne formira u loptu. Pokrijte posudu streč folijom (nauljenom sa donje strane) i vlažnom kuhinjskom krpom.

Ostavite testo da odstoji pokriveno na sobnoj temperaturi 18-24h (povremeno ga "premesite" tako što ćete špatulom prebaciti krajeve ka sredini i ostavite da dalje odmara).

Zagrejte rernu na 230°C i stavite livenu posudu sa poklopcem u rernu da se zagreva zajedno sa njom.

Za to vreme, prebacite testo na pobrašnjenu površinu i oblikujte ga u loptu, dodajući još malo brašna po potrebi, tek toliko da možete da radite sa njim. Testo bi i dalje trebalo da bude blago mekano i lepljivo. Zatim ga pokrijte pobrašnjenom krpom dok se rerna greje.

Pažljivo izvadite vruću posudu za pečenje iz rerne. Skinite poklopac i poprskajte je uljem u spreju ili je obložite papirom za pečenje. Lagano prebacite testo u posudu za pečenje tako da bude ravnomerno raspoređeno (možete ga špatulom "popraviti" u oblik koji želite). Pokrijte poklopcem i pecite 30 minuta.

Skinite poklopac i pecite još 15 minuta, ili dok hleb ne dobije zlatno-braon boju.

Izvadite hleb iz posude za pečenje i ostavite ga da se ohladi na rešetki pre sečenja.

Pogledajte Culinova ponudu livenog posuđa OVDE.


© 2025 Culinova, Sva prava zadržana.

    Payment logo
    Payment logo
    Payment logo
    Payment logo
    Payment logo
    Payment logo Payment logo Payment logo

    Prijavi se

    Zaboravili ste lozinku?

    Još uvek nemate nalog?
    Kreiraj nalog