-
Upsell popup
Marinirana pileća prsa na roštilju
- , od strane Marija Etinski
- 1 min vreme čitanja
Marinirana pileća prsa na roštilju
Idealno je vreme za jela sa roštilja, a danas vam donosimo recept za savršeno marinirana pileća prsa koja će oduševiti sve vaše goste! Pripremite ih u tučanom, grill tiganju ili na klasičnom roštilju.
Potrebno je:
- 4 kom. pilećih prsa
- 4 kašike maslinovog ulja
- Sok od jednog limuna
- 3 čena belog luka (sitno seckana)
- 1 kašičica suvog origana
- 1 kašičica dimljene paprike
- So i biber po ukusu
- Sveže začinsko bilje po želji (peršun, timijan)
Priprema:
U velikoj posudi pomešajte maslinovo ulje, sok od limuna, beli luk, origano, dimljenu papriku, so i biber. Dobro izmešajte. Pileća prsa stavite u marinadu i ostavite ih u frižideru najmanje 30 minuta, a idealno bi bilo preko noći.
Zagrejte tiganj ili roštilj na srednje jakoj vatri i pecite meso po nekoliko minuta sa svake strane, dok ne dobije zlatno-smeđu boju. Poslužite topla uz osvežavajuću salatu i omiljeni prilog.
Savet plus:
Da bi meso bilo sočno, izbegavajte predugo pečenje. Za dodatni ukus, pre posluživanja prelijte prsa sa malo svežeg limunovog soka.
Uz Culinova ponudu BBQ tiganja, rekleta i opreme za roštilj, pripremite ovaj ukusan obrok i uživajte!