Registruj se za naš bilten
Prijavite se na naše imejlove
Idealno je vreme za jela sa roštilja, a danas vam donosimo recept za savršeno marinirana pileća prsa koja će oduševiti sve vaše goste! Pripremite ih u tučanom, grill tiganju ili na klasičnom roštilju.
U velikoj posudi pomešajte maslinovo ulje, sok od limuna, beli luk, origano, dimljenu papriku, so i biber. Dobro izmešajte. Pileća prsa stavite u marinadu i ostavite ih u frižideru najmanje 30 minuta, a idealno bi bilo preko noći.
Zagrejte tiganj ili roštilj na srednje jakoj vatri i pecite meso po nekoliko minuta sa svake strane, dok ne dobije zlatno-smeđu boju. Poslužite topla uz osvežavajuću salatu i omiljeni prilog.
Da bi meso bilo sočno, izbegavajte predugo pečenje. Za dodatni ukus, pre posluživanja prelijte prsa sa malo svežeg limunovog soka.
Uz Culinova ponudu BBQ tiganja, rekleta i opreme za roštilj, pripremite ovaj ukusan obrok i uživajte!
Prijavite se na naše imejlove