Besplatna isporuka za porudžbine preko 5.000 rsd.

Marinirana pileća prsa na roštilju

  • , od strane Marija Etinski
  • 1 min vreme čitanja
Marinirana pileća prsa na roštilju

Marinirana pileća prsa na roštilju

Idealno je vreme za jela sa roštilja, a danas vam donosimo recept za savršeno marinirana pileća prsa koja će oduševiti sve vaše goste! Pripremite ih u tučanom, grill tiganju ili na klasičnom roštilju.

Potrebno je:

  • 4 kom. pilećih prsa
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • Sok od jednog limuna
  • 3 čena belog luka (sitno seckana)
  • 1 kašičica suvog origana
  • 1 kašičica dimljene paprike
  • So i biber po ukusu
  • Sveže začinsko bilje po želji (peršun, timijan)

Priprema:

U velikoj posudi pomešajte maslinovo ulje, sok od limuna, beli luk, origano, dimljenu papriku, so i biber. Dobro izmešajte. Pileća prsa stavite u marinadu i ostavite ih u frižideru najmanje 30 minuta, a idealno bi bilo preko noći.

Zagrejte tiganj ili roštilj na srednje jakoj vatri i pecite meso po nekoliko minuta sa svake strane, dok ne dobije zlatno-smeđu boju. Poslužite topla uz osvežavajuću salatu i omiljeni prilog.

Savet plus:

Da bi meso bilo sočno, izbegavajte predugo pečenje. Za dodatni ukus, pre posluživanja prelijte prsa sa malo svežeg limunovog soka.

Uz Culinova ponudu BBQ tiganja, rekleta i opreme za roštilj, pripremite ovaj ukusan obrok i uživajte!

Oznake


© 2024 Culinova, Sva prava zadržana.

    Payment logo
    Payment logo
    Payment logo
    Payment logo
    Payment logo
    Payment logo Payment logo Payment logo

    Prijavi se

    Zaboravili ste lozinku?

    Još uvek nemate nalog?
    Kreiraj nalog